Днес мениджъри от базираната в Лос Анджелис компания Hyperloop One ще се съберат във Вашингтон, окръг Колумбия, за да направят две съобщения: едното е, че тестовата писта в пустинята Невада най-накрая е завършена и е готова да бъде домакин на първия тест на свръхбързата транспортна система; второто съобщение е, че Hyperloop One оглежда около една дузина региони в САЩ като възможни бъдещи места за построяване на ултрабързите писти за футуристичната транспортна система.

Компанията има предпроектни проучвания в Обединените арабски емирства, Финландия, Швеция, Холандия, Швейцария, Русия (Москва) и Великобритания. В същото време основният конкурент на Hyperloop One е Hyperloop Transport Technologies (базирана отново в Лос Анджелис), която пък проучва половин дузина страни в Азия, Европа и Близкия изток.

Тестовата отсечка в пустинята на север от Лас Вегас е кръстена DevLoop и представлява огромно постижение за компанията. Hyperloop One започна изграждането на DevLoop през октомври 2016 година. Сега завършена, компанията е готова да пусне капсулата, в която ще пътуват пътниците. Точната дата за теста все още не е известна.

 

 

Тагове: