В началото на този месец Hyperloop One обяви, че е набелязала 35 града по света за създаване на свръхзвуково трасе. Днес другата компания, която се занимава с този проект, Hyperloop Transportation Technologies (HTT), разкри, че френският град Тулуза ще бъде първото място, в което ще се изгради съоръжение за тестове на свръхзвуковата транспортна линия с големина от 3000 квадратни метра. През декември от HTT обяви, че е получила финансиране в размер на 108 млн. долара. Истината е, че от тях 31.8 млн. са пари в брой, а останалата сума всъщност е съвкупност от служители на доброволчески начела и правомощия за използване на земи. Възможно е част от тези земи да са именно в Тулуза. Интересно е, че градът е важен център за авиационната индустрия, тъй като централният офис на Airbus се намира в околията.

В изявление компанията обясни, че френският град ще "осигури" средствата за изграждане на трасето заедно с някои открити терени, които могат да се използват за експерименти. Мястото, където ще се случи всичко, е летище Francazal, което е превърнато в "иновационен парк" от местното правителство.

Hyperloop е идея, която Илон Мъск представи през 2013 година. В своята същност това е технология за придвижване, която комбинира магнитна левитация (маглев) с тунели с намалено налягане. Така пътническите вагони, които ще се придвижват в тунела, ще могат да развиват много по-голяма скорост, отколкото традиционните високоскоростни композиции.

Вижте и видеото по-долу, в което представители на френския град приветстват иновативния проект на своя територия:

 

 

Прочетете и това: Hyperloop One вече набелязва градовете за своето свръхзвуково трасе