LG V30 ще струва около 870 евро на територията на Европа или над 1000 щатски долара в САЩ, съобщи AH, позовавайки се на румънския търговец на електроника Quickmobile. Компанията разкри, че ще продава устройството на цена от 3999 леи, което се равнява на около 1036 долара или 870 евро. 

Изданието подчертава, че цената може да е по-висока в страни като Хърватска и Унгария, където ДДС-то е високо. 

Посочените цени значително се различават от спекулираните преди премиерата. През август стана ясно, че отключената версия на LG V30 за САЩ ще се продава на цена от 749.99 долара. Разликата в цената може да се обясни и с това, че в Европа посочената сума включва такси и данъци, а в САЩ тя се добавя според определения щат. Някои щати нямат т.нар. sales tax. 

Според Quickmobile потребителите могат да очакват доставки на LG V30 още през септември. Тази информация не кореспондира със слуховете за най-ранен старт на продажбите през октомври.

Въпреки високата си цена, LG V30 няма да надмине Samsung Galaxy Note 8, който струва 2200 лева в България, и новия iPhone, който също може да струва 1000 евро, ако вярваме на предварителните слухове. 

Тагове: