Телевизорът е от технологичните устройства, които най-често попадат в центъра на вниманието. Тази негова позиция изисква да бъде не само качествен, но и да има приятен дизайн. От Bang & Olufsen явно напълно разбират това и една от първите новини от IFA 2017 е BeoVision Eclipse.

Телевизорът, който изглежда наистина страхотно, е осъществен в партньорство с LG. Той е оборудван с 4K екран и триканален саундбар с мощност 450 W и интеграция с интернет радио и музикални стрийминг услуги, съобщават от The Verge. От производителите наблягат на истинското черно, „безкрайното съотношение на контраста“ и готовността за ярко и наситено HDR съдържание. Нещо, което можем да очакваме от OLED панела на LG. Към това трябва да добавим и още една интересна възможност – стойката му има моторизирани колелца. Чрез дистанционното можете да управлявате позицията на телевизора, като го преместите няколко метра настрани, за да имате възможно най-добрия зрителен ъгъл. Ако, разбира се, не се чувствате готови просто да смените мястото, на което седите. Eclipse може да бъде закачан и на стена, като в тази ситуация ще можете само да променяте ъгъла му отново през дистанционното.

Eclipse използва операционна система WebOS 3.5, има достъп до Netflix, Amazon, YouTube и други услуги за стрийминг на съдържание. Съвместим е с Chromecast, AirPlay и Bluetooth устройства. Саундбарът може да бъде покрит с алуминий или с различни цветове плат.

55-инчовият модел ще се търгува срещу 10 700 долара, а 65-инчовата версия – за 14 980 долара. Пазарната премиера е насрочена за септември.