Илон Мъск успешно задмина Марк Зукърбърг в надпреварата за най-богат човек на планетата. Благодарение на това той вече е на трета позиция в престижната класация след Бил Гейтс и Джеф Безос.

Състоянието на собственика на Tesla и SpaceX се оценява на 115.4 милиарда долара според Bloomberg. Зукърбърг остава на 4-то място със скромните 110 милиарда. Лидер в престижната класация е шефът на Amazon Джеф Безос с рекордните 200 милиарда.

Очевидно Мъск успешно се възползва от глобалната пандемия, защото само през последната година е забогатял с 87.7 милиарда щатски долара. Това се дължи най-вече на поскъпването на акциите на Tesla, скочили с рекордните 12% само през изминалата седмица.

Въпреки богатството си Мъск често споменава, че не се интересува от парите. През май той сподели, че иска да продаде почти всичкото си имущество и да не притежава никакво недвижимо имущество. Според приятелката му, певицата Граймс, той предпочита да реинвестира богатството си, вместо да купува скъпи яхти, като по този начин прави света по-добро място за живеене.

Снимки: shutterstock

Виж още: Шефът на Amazon е първият с богатство от 200 милиарда щатски долара