Twitter се ребрандира под управлението на Илон Мъск. Емблематичната синя птица на Twitter скоро ще бъде заменено с логото X, което Мъск разкри по-рано тази седмица. Уебсайтът X.com също пренасочва към Twitter, а според Мъск новото лого X трябва вече да е влязло в сила.

Изненадващото съобщение на Мъск за промяна беше придружено от няколко туита от Линда Якарино, наскоро назначения главен изпълнителен директор на Twitter. Якарино заяви, че X е бъдещето на неограничената интерактивност, съсредоточена върху аудио, видео, съобщения, плащания и банкиране.

"В продължение на години феновете и критиците подтикваха Twitter да мечтае повече, да прави иновации по-бързо и да реализира огромния си потенциал. X ще направи това и още повече. Вече започнахме да виждаме как X придобива форма през последните осем месеца чрез бързото стартиране на нашите функции, но тепърва започваме", обяви Якарино.

В неделя Мъск също така проведе анкета сред милиони потребители, за да ги попита дали биха били съгласни Twitter да промени цветовата си схема от синьо на черно. "И скоро ще се сбогуваме с марката Twitter и постепенно с всички птици", каза той.

Twitter вече работи под името X Corp, откакто Мъск пое платформата. Той отдавна си представя "супер приложение", подобно на WeChat, и точно в такова се стреми да се превърне X.

Снимка: Unsplash

Виж още: Мъск твърди, че Вселената може да е два пъти по-стара, отколкото си мислим