Зарядните станции на Tesla Motors със сигурност са по-бързи, отколкото повечето публични станции за зареждане на електромобили, но те все още са далеч по-бавни от това, на което можем да се надяваме. Все още ще ни трябват около 40 минути престой на електростанция, за да получим 80 процента заряд на батерията на автомобил Tesla. Това е прекалено много време - особено сравнено със зареждането на течни и газови горива на автомобилите с петролни двигатели.

Илон Мъск публикува съобщение в Twitter, с което загатва, че третото поколение на зарядните станции на компанията ще могат да доставят много, много повече енергия, отколкото максималните 150 kW на кола, което виждаме днес. Той не даде подробности за това с колко kW ще се увеличи мощността на станциите или колко часа ще отнема зареждането на един автомобил.

Наскоро в Autoblog беше изтъкнат фактът, че в швейцарския града Женева се планира да се пуснат зарядни станции, които ще осигуряват 600 kW "светкавично зареждане", за да могат електрическите автобуси да продължат да работят без значително прекъсване на техните графици. Едно такова зареждане трябва да отнема 4 - 5 минути. Ако Tesla направи тази рязка промяна в зарядните си станции, това доста ще улесни собствениците на автомобилите с тази марка.

 

Прочетете и това: Собствениците на Tesla и Porsche са най-доволни от колите си