Instagram продължава да се забавлява с функцията си за статус, наречена Notes, като новата актуализация добавя възможността да зададете на статуса си песен.  
The Verge първи съобщиха за новата функция: 
"Сега потребителите ще могат да прикрепят 30-секунден клип на песен към актуализацията на статуса си, заедно с кратък надпис до песента. След това приятелите могат да докоснат песента, за да чуят откъса. Instagram добавя и бутон за превод под бележките за публикации на други езици".
Според запознати Instagram наблюдава 10 пъти по-голяма популярност на функцията Notes сред тийнейджърите, отколкото сред останалите потребители. 
Това трябва да се чувства като победа, като се има предвид, че младежите смятат Facebook за място, в което възрастните си губят времето. 


Според слуховете Meta също подготвя услуга за микроблогове, подобна на Twitter, която прилича на раздела за коментари от Instagram. Threads, както според The Verge може да се нарича, ще поддържа новия стандарт ActivityPub, за да бъде оперативно съвместима с Mastodon и други обединени социални мрежи. 

Снимки: Unsplash

Виж още: TikTok работи по конкурентен чатбот на ChatGPT с името Grace

Тагове: