Instagram продължава да се опитва да запази и очарова потребителите си - като няма да откаже да си набави и някои нови. Разочарованието от акцента върху видеа и Reels, което го превърна в едно странно копие на TikTok, трябва да бъде изчистено по някакъв начин. Ето защо платформата пуска в Обединеното кралство, Европа и Япония Instagram Notes. Това са кратки съобщения, които се появяват в профила ви и остават там само за 24 часа. Преди това функцията беше налична само в САЩ. Съобщенията са ограничени до 60 знака - под формата на текст и емотикон - и са подобни на съобщенията  mood, налични в някои услуги за чат.  


За да оставите бележка, отидете в горната част на вашата входяща кутия, изберете последователите, които следвате, или хората от вашия списък с близки приятели и вашата „бележка“ ще се появи в горната част на тяхната входяща кутия за 24 часа. Отговорите ще пристигат като DM във входящата ви поща. 
Адам Мосери сподели, че потребителите са харесали идеята, понеже е лек и лесен начин да споделят какво мислят и да започнат разговори. Според него това е „непринуден и спонтанен начин да изразят себе си и да се свържат помежду си“.

Снимки: Instagram

Виж още: Instagram си признаха, че наблягат прекалено много на видеата