Както вече споделихме, новата бета на iOS 14 е доста находчива в изобличаването на зловредните програмки, дебнещи персоналните ни данни отвсякъде. Приложенията LinkedIn, Reddit и TikTok оглавяват този своеобразен „позорен“ списък.

Според инженери от Apple на екрана на устройството ви изскача иконка, изобразяваща камера със зелен индикатор, всеки път когато телефонът е в режим на заснемане. Точно това изигра доста лоша шега на Instagram и удари сериозно по реномето му – докато приложението работи и вие скролвате фийда си, изобличаващата лампичка свети, което означава, че камерата работи и записва.

В интервю за The Verge представител на Instagram сподели, че това се дължало на „случен“ бъг и компанията работи неуморно, за да го отстрани.

„Ние имаме достъп до камерата ви само когато ни позволите – например когато превключите в режим на снимане“, заяви той. „Открихме бъг в програмата ни, появяващ се в новата iOS 14, и вече работим за отстраняването му. Държим да отбележим, че ние никога не ви следим и не записваме никакво съдържание.“

Въпреки че новата операционна система е все още в бета-версия, тя вече вдигна червен картон на доста известни приложения. Хубавото е, че всичко това ни кара да сме много по-внимателни, когато сме онлайн в интернет и използваме умни устройства.

Виж още: LinkedIN и Reddit се присъединиха към TikTok в неприятен шпионски списък (ВИДЕО)

Тагове: