Според публикация на инсайдера Джон Просър в Twitter, познат с изключително точните си прогнози, Apple ще представят iPhone 12 на специално събитие на 12 октомври. Предварителните поръчки може би ще стартират 4 дни по-късно, а на 19 октомври се очаква устройствата да са в търговската мрежа на компанията и официалните ѝ представители.

В публикацията е посочено също, че iPhone 12 PRO и iPhone 12 PRO Max вероятно ще бъдат представени на събитието, но закупуването им е малко вероятно да бъде възможно преди средата на ноември. Това се налага поради усложнената ситуация с доставката на технологични части, както и наличието на технологията LiDAR в големите варианти. Тенденцията PRO моделите да пристигат със забавяне не е нова и ще се случи за 4-та поредна година. Припомняме,че през септември Apple представиха iPad Air 4, Apple Watch 6-а серия и Apple One. Ако датата 13 октомври се окаже вярна, очакваме още едно събитие, на което пък трябва да бъдат представени и дългоочакваните иновации при компютрите Mac - първите модели със собствен Apple ARM процесор.

Според надеждни източници е много вероятно новата серия да идва на по-висока цена от предишната 11-а главно заради наличието на 5G компоненти и подобрени OLED екрани.

 

Снимки: shutterstock

Виж още: Вижте как е изглеждал градът ви по време на ерата на динозаврите