В продължение на години всяка серия iPhone на Apple беше оборудвана със скромните 6 GB RAM, но нов доклад твърди, че Apple може да е готова да достави така необходим ъпгрейд на този аспект на iPhone 15.

Според доклад на тайванската изследователска фирма TrendForce Apple може да обмисли увеличаване на RAM паметта в следващия си iPhone. По-конкретно информацията твърди, че „Apple ще увеличи капацитета и спецификациите“ на RAM на серията iPhone 15. Въпреки че докладът избягва да дава каквито и да било подробности, формулировката предполага, че ще видим подобрения в количеството RAM и скоростта ѝ в гамата.

Ако Apple даде на телефоните си повече RAM, това може да помогне на следващото поколение iPhone с многозадачност и производителност. Например повече приложения могат да работят във фонов режим едновременно.

В по-ранен доклад фирмата твърди, че iPhone 15 може „да разполага с надграждане на капацитета на паметта до 8 GB, за да съответства на новия му процесор“. Въпреки това документът посочи, че Pro моделите може да са единствените, които получават увеличение на RAM.

Това означава, че стандартният модел и Plus може да имат само 6 GB RAM. Но има шанс стандартните модели и моделите Plus да бъдат надградени поне до LPDDR5 RAM, като се има предвид, че Apple я даде на iPhone 14 Pro миналата година.

В допълнение към тази новина знаем също, че Apple ще се откаже от порта за Lightning конектора в полза на USB-C порт в следващия си телефон. Слуховете също твърдят, че Apple може да даде на следващия си телефон най-съвременна камера със съдействието на майсторите на мобилната фотография Sony.

Снимка: Unsplash

Виж още: Неразопакован оригинален iPhone се продаде за баснословните 63 000 долара на търг 

 

Тагове: