Според анализатора на веригата за доставки Минг-Чи Куо има "силно" търсене на iPhone 15 Pro Max, откакто устройството стана достъпно за предварителни поръчки в петък.

В публикация в Medium Куо заяви, че търсенето на iPhone 15 Pro Max е надхвърлило търсенето на iPhone 14 Pro Max през същия период на миналата година. Въпреки това той уточни, че търсенето на iPhone 15 Pro е по-слабо от това на iPhone 14 Pro досега, което според него може да е резултат от това, че повече клиенти са избрали да закупят модела Pro Max тази година.

iPhone 15 Pro Max единствено разполага с усъвършенстван телефото обектив с до 5 пъти оптично увеличение в сравнение с до 3 пъти при iPhone 15 Pro. В САЩ цените на iPhone 15 Pro Max започват от 1199 долара за 256 GB памет, като Apple вече не предлага Pro Max със 128 GB памет за 1099 долара, както правеше през изминалите години.

Куо повтори, че iPhone 15 Pro Max е влязъл в масово производство по-късно от другите устройства от серията iPhone 15, което е допринесло за голямото забавяне на доставките на устройството. В САЩ някои конфигурации на iPhone 15 Pro Max в момента се очаква да бъдат доставени през ноември в онлайн магазина на Apple. Той заяви, че Pro Max продължава да се сблъсква с производствени предизвикателства, които са "по-изразени", отколкото при другите модели.

Куо смята, че търсенето на iPhone 15 и iPhone 15 Plus е "приблизително на нивото" на iPhone 14 и iPhone 14 Plus след същото време.

И четирите модела iPhone 15 ще бъдат пуснати на пазара в петък, 22 септември.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPhone 15 Pro с 18-каратово злато е начинът телефонът ви да се отличава от останалите

 

Тагове: