Въпреки че последните слухове твърдят, че Apple се е отказала от плановете си за полупроводникови бутони в моделите iPhone 15 Pro, очаква се предстоящите устройства все още да разполагат с персонализируем бутон Action на мястото на традиционния превключвател Ring/Silent.

Според 9to5Mac сертифицираните от Apple производители на аксесоари в момента работят с CAD чертежи, които показват, че iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще разполагат с два механични бутона за регулиране на звука и допълнителен механичен бутон, който заменя превключвателя Ring/Silent. Подобно на бутона Action на Apple Watch Ultra, потребителите ще могат да задават на новия бутон системни функции като Ring/Silent, Do Not Disturb или Flashlight.

Механичните бутони се движат при натискане, докато полупроводниковите бутони ще разчитат на Taptic Engines в iPhone, за да симулират усещането за движение. Анализаторът на тема Apple Джеф Пу смята, че твърдотелните бутони са били отложени за iPhone 16 Pro догодина поради неуточнени "проблеми с дизайна", възникнали по време на разработката на iPhone 15 Pro.

Apple включва превключвател Ring/Silent във всеки iPhone от оригиналния модел през 2007 г., така че премахването му все пак ще бъде доста значителна промяна. Очаква се обаче стандартните модели iPhone 15 и iPhone 15 Plus все още да разполагат с превключвателя, тъй като според слуховете бутонът Action е предназначен само за моделите iPhone 15 Pro.

Новите CAD документи разкриват също, че издатината на задната камера при моделите iPhone 15 Pro няма да изпъква толкова, колкото първоначално очакваше изданието.

Очаква се Apple да обяви линията iPhone 15 през септември.

Снимка: Unsplash

Виж още: Страничното зареждане на iPhone приложения в iOS 17 ще е достъпно само за Европа

 

Тагове: