Харесва ни или не, към този момент повечето от нас са свикнали с факта, че водещите телефони идват с луди цени, които понякога изглеждат странни в сравнение с това, което трябваше да платим само преди няколко години. Говори се, че една от компаниите, които първи започнаха тази тенденция, ще направи същото отново през 2023 г.

Разбира се, тук говорим за Apple и по-точно за предполагаемия iPhone 15 Ultra, който се очаква следващата есен да бъде обявен от производителя заедно с останалата част от серията iPhone 15. Добре познатият и често точен с информацията си профил LeaksApplePro излезе отново с теч, за да заяви, че новият флагман от висок клас на Apple ще струва повече от настоящия. Той твърди, че iPhone 15 Ultra ще струва 1199 долара или 1299 долара, което ще го направи със 100 или 200 долара по-скъп от iPhone 14 Pro Max.

Като се има предвид това, не е сигурно дали моделът Ultra ще замени Pro Max, или ще бъде добавен като пета опция към гамата телефони на Apple. Всъщност дори не е сигурно, че изобщо ще има нов iPhone от висок клас. В края на краищата ни остава доста време до септември 2023 г. Да не говорим, че се спекулираше, че серията iPhone 14 ще дойде с поскъпване, но нямаше разлика в цените в сравнение с миналата година.

Като се има предвид това, защо iPhone 15 Ultra - ако наистина има такъв - ще струва много повече? Е, източникът спекулира, че наскоро обсъжданата титанова рамка, както и други нови допълнения като двойна селфи камера и внедряването на USB-C Thunderbolt 4 порт може да са част от причината. Той твърди, че производството на iPhone 15 Ultra може да струва на Apple допълнителни 90 долара повече в сравнение с iPhone 15 Pro Max.

Какъвто и да е случаят обаче, не забравяйте, че е прекалено рано и слуховете обикновено са по-малко точни от обикновено.

Снимка: Unsplash

Виж още: Вече знаем точната дата, от която Apple ще спре да ползва Lightning в Европа 

 

Тагове: