Моделите iPhone 16 Pro ще имат по-високо съотношение на страните 19.6:9 - промяна, която ще се разпространи и в стандартните модели iPhone 17 през следващата година, твърдят новите прогнози на анализатора на дисплеи Рос Йънг.

Линията iPhone 14 има съотношение на страните 19.5:9 - спецификация, която се очаква да остане същата в тазгодишната линия iPhone 15. Промяната при моделите iPhone 16 Pro означава, че устройствата трябва да станат малко по-високи, а не по-широки. Въпреки че от известно време се говори, че моделите iPhone 16 Pro ще разполагат с по-големи екрани, съотношението на страните на устройствата не беше ясно досега.

Йънг предостави и точни размери на дисплеите за iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max. Очаква се дисплеите на устройствата да се увеличат съответно от 6.12 и 6.69 инча на 6.27 и 6.86 инча. Това представлява увеличение на размера на дисплея с 2.5% и при двете устройства.

С iPhone 17 и iPhone 17 Plus през 2025 г. Apple очевидно ще въведе по-големите размери на дисплея от 6.27 и 6.86 инча в двата си стандартни модела iPhone. Както Young вече съобщи, тези устройства се очаква да получат и LTPO панели, които да поддържат ProMotion за променлива честота на опресняване до 120 Hz. Това означава, че стандартните модели iPhone 17 изглежда ще получат значително подобрение на дисплея с по-големи размери и LPTO за ProMotion.

Освен това Йънг потвърди предишното си изявление, че моделите iPhone 17 Pro ще бъдат първите, които ще разполагат с технологията за идентификация на лицето под дисплея, разположена наред с изрязаната под формата на дупка предна камера.

Снимка: Unsplash

Виж още: Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro се обяснява с големи подобрения на камерата

 

Тагове: