Sony Xperia 1 V е готов да дебютира в Япония на 11 май. Както се предполагаше от предишни "течове", телефонът ще бъде директен ъпгрейд спрямо предишната си версия. Миналата седмица апаратът беше забелязан на билборд, даващ представа за бъдещите му подобрения.

От само себе си се разбира, че Sony Xperia 1 V е флагманско устройство. И като се има предвид фактът, че Sony Xperia 1 IV стартира с цена от 1599 долара, очаквахме следващото поколение смартфон Xperia да бъде много скъпо. Е, едно ново изтичане на информация за цените току-що потвърди това.

Според последната информация за развитието на Sony Xperia 1 V телефонът ще дебютира на цена от 8000 юана в Китай. Това е около 1160 долара, което все още е по-висока цена от това, което виждаме при повече от настоящите флагмани.

Но да, Sony Xperia моделите са доста популярни в Китай. Възможно е Sony да определи агресивна цена на Xperia 1 V в този регион, за да не изостава от конкуренцията. А тази 6% разлика в цената спрямо Xperia 1 IV определено ще накара повече хора да обмислят устройството като вариант, преди да си купят нов телефон.

За съжаление същото може да не важи за световните пазари. Това означава, че Xperia 1 V може да не получи намаление на цената във вашия регион. Вместо това е много вероятно цената му да съвпадне с тази на Xperia 1 IV.

Но като се има предвид фактът, че се очаква устройството да бъде снабдено с огромни подобрения, цената може да си заслужава. Например очаква се Xperia 1 V да се доставя със сензор от следващо поколение с ниско ниво на шум. Все пак ще трябва да изчакаме до официалното представяне, за да получим конкретни подробности.

Снимка: Unsplash

Виж още: Гъвкавият Motorola Ultra май няма да има ултра мощни параметри