Netflix току-що въведе новите си ограничения за споделяне на акаунти в САЩ. Това означава, че вече не можете свободно да споделяте паролата си за Netflix с приятели и членове на семейството, които не живеят с вас, освен ако не се съгласите да платите допълнително на стрийминг услугата, за да добавите подкаунт. Като се подигра с новите норми за споделяне на пароли на Netflix, Amazon Prime Video публикува следното изображение в Twitter.

"Amazon ръкопляска на Netflix толкова силно", коментира публикацията един от последователите. Хората, които се занимават със социалните акаунти на Prime Video, побързаха да добавят още един коментар в темата: "Te се надяват да не направим същото".

Към днешна дата споделянето на пароли и акаунти не е проблем за Amazon Prime Video. Услугата предлага и поддръжка на профили, за да можете да запазите историята на гледането си отделно от тази на други потребители, и поддържа три едновременни потока, така че споделянето не е проблем.

Възможно е обаче в бъдеще Amazon да започне да събира такси за споделяне на парола, ако новият модел на Netflix за споделяне на акаунти се окаже успешен или ако услугата реши, че трябва да печели повече пари от абонатите си.

Снимка: Unsplash

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?

 

Тагове: