Според източника, известен като Unknownz21, четвъртото поколение iPhone SE ще има Action бутон в стила на iPhone 15 Pro, както и няколко други важни нови функции.

По-рано тази седмица профилът описа четвъртото поколение iPhone SE като "на практика производно на iPhone 14", като повтори предишни доклади на анализатора на Apple Минг-Чи Куо.

В нов пост Unknownz21 предоставя някои нови подробности за следващия бюджетен iPhone на Apple и повтаря, че дизайнът му ще се основава на iPhone 14. Устройството очевидно ще разполага с USB-C порт, което за първи път ще отдалечи iPhone SE от Lightning стандарта. Предполага се, че то ще има и Face ID, което разсейва предишните слухове, че iPhone SE може да запази бутона Touch ID.

Най-интересното е, че те твърдят, че устройството ще разполага с Action бутон като iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. Това би било ясна разлика между iPhone SE и iPhone 15 и iPhone 15 Plus, за които не се очаква да предлагат тази функция. Съобщава се също, че iPhone SE ще запази конфигурацията с една задна камера като настоящия модел.

По-рано тази седмица беше съобщено, че производителите в момента наддават, за да получат поръчки от Apple за OLED дисплейните панели на четвъртото поколение iPhone SE, което би било значително подобрение спрямо LCD дисплея на съществуващия модел. Смята се също така, че следващото поколение iPhone SE ще бъде сред първите, които ще съдържат отдавна обсъждания собствен 5G модем на Apple. Очаква се той да бъде пуснат на пазара едва през 2025 г.

Снимка: Unsplash

Виж още: Потребителите на iPhone 15 Pro вероятно пак остават със скромно количество RAM

 

Тагове: