Очаква се линията iPhone 15 Pro да получи чисто новия процесор A17 Bionic. За следващия SoC на Apple обаче се знае малко, но нов слух ни даде някои интересни подробности, включително количеството RAM, с което може да бъде снабден.

В X/Twitter източник, който се представя под името URedditor, сподели някои слухове за чипа Apple A17 Bionic. Според публикацията изглежда, че няма да има ъпгрейд на RAM паметта, тъй като Apple може да се придържа към нейните нищожни 6 GB. Това противоречи на по-ранните слухове, които намекваха за 8 GB RAM. В по-късен пост информаторът добавя, че е "виждал само 6 GB; 8 GB изглежда малко вероятно (но може би не и невъзможно)".

Там, където чипът може да се подобри, обаче изглежда е производственият процес, броят на ядрата на графичния процесор и тактовата честота. Слухът твърди, че чипът A17 може да има шест CPU и GPU ядра, да използва 3nm процес на TSMC и да работи на максимална честота от 3.70 GHz. За сравнение процесорът A16 Bionic има шест CPU ядра и пет GPU ядра, използва TSMC 4nm процес и работи на максимална честота 3.46 GHz.

Това би било логично въз основа на всичко, което знаем досега за чипа A17 Bionic. Всички тези фактори влияят върху цената, производителността и ефективността на чипа. Вътрешният експерт на Apple Марк Гърман заяви, че следващият чип на Apple е "забележимо по-бърз", и чухме слухове, че той може да има 35% намалена консумация на енергия. Въпреки това слуховете твърдят също, че Apple може да премине от 3nm процес N3B на TSMC към 3nm процес N3E през 2024 г., за да спести разходи, което би се отразило негативно на ефективността.

Снимка: Unsplash

Виж още: Премиерата на iPhone 15: предимно на запис

 

Тагове: