Motorola приветства новия Мotorola razr 40 - второто попълнение от премиум серията razr. Снабден с всички функции и елегантен външен вид, motorola razr 40 предлага истински невероятно мобилно преживяване и е създаден за тези, които определят тенденциите и обичат да се открояват в тълпата.

Новият Motorola razr 40 предефинира стила със сгъваемия си дизайн и модерните си цветове. Потребителите ще открият нови начини за общуване, интеракции, заснемане, създаване на съдържание чрез функцията Flex View и дори ще могат да виждат известия, без да обръщат устройството, благодарение на напълно функционалния външен дисплей.

Когато отворят устройството, потребителите мигновено ще забележат огромния 6.9-инчов pOLED екран, комбиниран с многоизмерен звук за завладяващо мобилно преживяване. Това мощно устройство е оборудвано с камери с висока разделителна способност, съчетани с изключителен живот на батерията - за да бъде в крак с натоварения начин на живот и динамичното потребителско ежедневие.

Razr 40 разполага със същия невероятно гладък и ярък вътрешен дисплей, панта тип "сълза" и емблематичен сгъваем дизайн като наскоро представения razr 40 ultra. Въпреки че най-забележимата разлика в новия razr 40 е по-малкият външен дисплей, той запазва всички функции, очаквани от смартфон от висок клас на по-достъпна цена.

Стилен, изящен и побиращ се в джоба сгъваем дизайн


Motorola razr 40 е изключително компактен и се сгъва наполовина, за да се побере удобно във всеки джоб. Устройството притежава отличителен и открояващ се външен вид. Дизайнът му комбинира Gorilla Glass Victus стъкло и първокласна веган кожа, носеща впечатляващо на допир усещане. Motorola razr 40 е удобен за хващане, мек на допир и се предлага в смели и модерни цветове, умело подбрани благодарение на партньорството на Motorola с Pantone, включително: Sage Green - съвременен зелен тон, Vanilla Cream - класически бял цвят, и Summer Lilac - мистичен лилав нюанс.

Всичко от пръв поглед
Razr 40 разполага с интерактивен 1.5-инчов външен дисплей, който е напълно функционален, така че потребителите да могат да виждат всичко с един поглед и да се чувстват свързани, без да се налага да отварят устройството си. Това означава, че те могат да бъдат в течение на момента и когато имат нужда, бързо да преглеждат известия, да проверяват времето, да пускат музика и да проверяват графика си, без да се налага да отварят своя razr.
В допълнение екипът на Motorola е създал и нови начини за персонализиране и интеракция на потребителите с устройството върху външния дисплей, като например:

● Панели: Персонализираните панели позволяват на потребителите да определят най-важните елементи. С едно плъзгане наляво или надясно устройството дава лесен достъп до времето, календара и лесното преглеждане на известията.

● Персонализация: Потребителите могат да избират от редица дизайни на часовника Moto. Освен това могат да персонализират и подреждат панелите на началния си екран, като ги плъзгат и пускат, така че да са подредени според нуждите на всеки уникален razr потребител.

● Media Player: Потребителите могат да възпроизвеждат, спират на пауза и прескачат песни директно от външния дисплей.

Заснемане на съдържание, както никога досега с многофункционални камери с висока разделителна способност
Motorola razr 40 разполага и със сензори с най-висока разделителна способност в което и да е от сгъваемите си устройства - както за предната, така и за задната камера. Потребителите могат да заснемат кристално ясни снимки и селфита при всякаква светлина с 64 MP основна камера и OIS, която елиминира размазаните изображения, дължащи се на нежеланите трептения. Освен това технологията за лазерен автоматичен фокус използва усъвършенстван сензор за време на полет (TOF), за да помогне на камерата бързо да фокусира обекта в условия на слаба осветеност.

Потребителите могат да разгърнат пълния потенциал на razr 40, като заснемат спиращи дъха широкоъгълни снимки до екстремно близки планове с 13-мегапикселовия обектив Ultrawide + Macro Vision, който побира почти 4 пъти повече в кадъра в сравнение със стандартния обектив - и да поберат повече приятели в селфито. Macro Vision приближава потребителите 4 пъти по-близо до обекта в сравнение със стандартния обектив. Независимо дали става въпрос за храна, природа или механични детайли, снимките могат да се правят само от 2.5 см разстояние.

С новия razr 40 потребителите ще могат да провеждат и висококачествени видеоразговори, използвайки 32 MP предна камера, или пък дори да използват основния дисплей като огледало, за да са винаги готови за снимки. Технологията Quad Pixel позволява 4 пъти по-висока светлочувствителност за резки и ярки изображения дори при слаба светлина. В допълнение интелигентният софтуер работи във фонов режим, за да изостря автоматично лицата в кадъра.

Създаването на съдържание никога не е било толкова лесно с motorola razr 40. Потребителите могат да се насладят на функцията Flex View, за да опитат 64MP камера за ултрашироки селфита с висока резолюция. Или пък да обърнат razr 40 в затворено положение и да продължат да използват задната камера, както и да превключват режимите на камерата, плъзгайки наляво или надясно. Потребителите могат да поемат контрола над камерата си дори с прости жестове с ръка - достатъчно е едно щракане върху клавиша за силата на звука и един жест с дланта - Auto Smile Capture функцията ще направи останалото. За по-забавни и смели възможности за заснемане motorola razr 40 съдържа и функцията Photo Booth - достатъчен е лесен жест с отворена длан, за да се задейства таймер, който ще започне да отброява времето, за да може камерата автоматично да заснеме 4 отделни снимки поред, като между всяка снимка има 3 секунди за подготовка и позиране.
След като позите са усъвършенствани, потребителите могат да получат сглобен колаж от 4-те снимки с помощта на Google Photos.

Режимът за двойно заснемане (Dual Capture) позволява на потребителя да заснема едновременно със задната и със селфи камерата - функцията е идеална за заснемане на реакции на живо, тъй като обектите от двете страни на обектива се заснемат непрекъснато в разделен екран.

Поглъщащо забавление с невероятен живот на батерията

Razr 40 пристига с огромен 6.9" pOLED дисплей със сертификат HDR10+ и честота на опресняване до 144 Hz за безпроблемно скролване, игри и превключване между задачите. Това устройство предлага и подобрен звук с Dolby Atmos® - по-богато многоизмерно аудио изживяване, което разкрива повече дълбочина, яснота и детайли от всяко занимание, ползвано през двата големи стерео високоговорителя на устройството или през слушалките. Новият Spatial Sound на Motorola също така прави звука още по-поглъщащ и изпълва пространството около потребителя, независимо дали той слуша музика, или гледа любимия си филм.

Razr 40 също така предлага игри, забавления и свързаност от следващо поколение благодарение на новата серия Snapdragon® 7, базирана на 4nm платформа, и усъвършенстваната памет LPDDR4X. Тази мощна серия може да зареди екшън игрите, позволявайки на потребителите да се насладят на невероятни реалистични графики и звук, да се свържат с Wi-Fi по-бързо и по-надеждно и да получат функциите на камерата с професионално качество, за да са в крак с тенденциите.

За да осигури това първокласно развлекателно изживяване, Motorola е включила и дълготрайна батерия, която е по-голяма от тази на предишното поколение и поддържа ултрабързо 30W TurboPower зареждане и безжично зареждане.

Уникално софтуерно изживяване от Motorola

Новият Razr работи с Android 13 и идва с уникални Motorola възможности като лесни жестове, персонализирани настройки за забавление и/или възможност за персонализиране според стила на всеки потребител. Устройството предлага и богат набор от функции за сигурност, включително ThinkShield, Moto Secure и Moto KeySafe.


Motorola razr 40 надхвърля напредналите технологии, тъй като разширява границите на устойчивата опаковка и продуктовия дизайн. Той се предлага в екологична кутия, която не съдържа пластмаса, разполага с печат с натурално соево мастило и използва рециклирани и преработваеми материали. Новото устройство също така ще изненада и зарадва потребителите чрез предлагане на сетивно изживяване: аромат на марката, който може да бъде усетен, когато потребителите отворят кутията на смартфона си.

Цени и наличност

Motorola razr 40 ултра вече е наличен и може да бъде закупен във всички телекоми и специализирани магазини за потребителска електроника на препоръчителна крайноклиентска цена от 1599 лв.
Устройството ще бъде налично в три цвята: Sage Green, Vanilla Cream и Summer Lilac.

Снимки: Motorola