Beeper, приложение, което ви позволява да консолидирате всичките си приложения за съобщения, вече поддържа Google Messages с RCS. Това е битка, която Google води с Apple от дълго време, но се наложи приложение на трета страна най-накрая да въведе RCS съобщения за iPhone.

RCS, или Rich Communication Services, е усъвършенстваната форма на SMS, която Google настояваше Apple да приеме. Тя дава възможност за функции като криптиране от край до край, нотификации за четене, индикатори за писане и други между устройствата. Докато светът на Android до голяма степен е приел RCS, Apple все още не е скочила в групата. iMessage на iPhone предлага същите функции като RCS, но няма междуплатформена съвместимост с телефони с Android. Новата актуализация на Beeper ще промени това.

И така, как работи то? Като начало ще трябва да изтеглите и използвате приложението Beeper, за да получите поддържаните от RCS Google Messages на вашите iPhone-и, след като функцията излезе от бета-версия. Beeper твърди, че RCS съобщенията работят чудесно при изпращане и получаване на емотикони и реакции.

Въпреки това има някои известни проблеми, които Beeper се опитва да отстрани. Все още не се показват аватари с изображения на дисплея, историята на минали събития все още не е напълно синхронизирана, не се поддържат постъпления от прочетени съобщения за групи, а индикаторите за писане все още не са активни. Надяваме се Beeper да отстрани тези проблеми, когато функцията излезе от бета-версията.

Можете да активирате функцията в бета-версията, като изтеглите най-новата версия на Beeper Desktop 3.70.17. След това отидете на иконата Gear > Chat Networks > Google Messages. Трябва да знаете, че Beeper все още изготвя списък на чакащите нови потребители. Така че, ако току-що сте се регистрирали, ще трябва да изчакате доста време, преди да можете да започнете да използвате услугата. На К. Скот Браун от Android Authority му бяха необходими 407 дни, за да получи достъп до Beeper, след като се регистрира, и той не беше твърде впечатлен от платформата, когато най-накрая влезе в нея. Оттогава обаче Beeper направи няколко актуализации на услугата, включително добавянето на поддръжка на RCS и Google Messages.

Снимка: Unsplash

Виж още: Тийнейджърите смятат, че телефоните с Android са само за възрастни хора и родители