На събитието днес, 12 септември, Apple обяви новия iPhone Xr. Това е вариант на флагманските модели с 6.1-инчов LCD екран с TrueTone технология. Дизайнът е идентичен с този на iPhone Xs и смартфона се отключва със защитата Face ID.

Важен факт е, че моделът функционира с последният чипсет на компанията - A12 Bionic. Камерата е една, 12-мегапикселова, с широк зрителен ъгъл, оптична стабилизация, 1/8f бленда и почти всички екстри от 12MP камера на iPhone Xs - включително портретния режим, който тук се постига с помощта на софтуер.

Предната камера е 7MP и поддържа портретен режим, аниможи и меможи. Системата за отключване е същата като при iPhone Xs и Xs Max.

Всичко това е голяма изненада, тъй като се подозираше, че iPhone Xr ще бъде поокастрен в качеството си на по-евтин продукт. Но като нищо той ще се окаже най-масово продавания модел от новото трио - въпреки, че е алуминиев, а не стоманен.

Също така iPhone Xr не покрива стандарта IP68, но успешно покрива IP67. Освен това животът на батерията му е с час и половина по-дълъг от този на iPhone 8 Plus.

Цена и наличност

Цената на iPhone Xr започва от 750 долара, като смартфона ще е наличен в шест цвята и три конфигурации - 64GB, 128GB и 256GB. Предварителните поръчки започват от 19 октомври, а доставките седмица по-късно, на 26 октомври.

Тагове: