През последните няколко седмици множество източници съобщиха за проблемите с продажбите на последното поколение модели iPhone. След като дори намаляване на цените не впечатли потребителите, сега Apple предприема нов ход, връщайки една от най-обичаните функции от старите си смартфони в новите. И не, не е жакът за слушалки.

Блогът Patently Apple разкри, че Apple мисли да върне четеца за пръстови отпечатъци. По един модерен начин - като го вкара под дисплея. За целта компанията от Купертино вече тества биотметрични сензори на доставчици като O-film, General Interface Solution и TPK Holding. Вероятно технологията първо ще бъде тествана в новото поколение таблети iPad, преди да се появи в премиум продуктовите линии на iPhone и iPad Pro.

Историята не свършва дотук! Трите компании, с които Apple преговаря, са доставчиците и на “ултрасоник” четеца в дисплеите на Samsung, който ще направи дебюта си в Galaxy S10. Смята се, че ултрасоник четците са толкова бързи и точни, колкото използваните в момента физически четци, но са дори още по-сигурни. Може би Apple се насочва към същия тип четец в дисплея, който Samsung вече е решила да използва за своите смартфони.

Трябва да се отбележи обаче, че Apple може и да не се възползва от услугите на O-film, General Interface Solution и TPK Holding. През август тази година технологичният гигант патентова собствен четец, вграден в дисплея.

Във всеки случай ще бъде чудесно следващият iPhone да има друга технология за отключване и защита, която е по-бърза и по-точна от Face ID. А кой знае - може скоро да видим и завръщането на жака за слушалки с цел Apple да си върнат част от изгубените потребители.

Разопаковахме PlayStation Classic – комплектът включва приятна изненада (ВИДЕО)