Новините, които съобщават за ниски продажби на iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR се появяват на равни интервали от време последните няколко седмици.

Apple обаче среща нов проблем, който засяга не само новите смартфони на компанията, но и всеки iPhone и iPad, вървящ под iOS12. В кратце потребителските данни във всяко едно iOS12 устройство не са защитени, съобщава Forbes.

Подобно признание идва след анонса на популярната компания за възстановяване на данни DriveSavers, разкриващ, че файловете, част от устройства работещи под iOS12, са достъпни на 100%. За разлика от повечето официално обявени пробиви в системата на Apple до този момент, тук разглежданият експлойт беше пазен в тайна.

Основната причина за запазването му в тайна според DriveSavers е фактът, че компанията е създала услуга около неговите свойства, струваща на потребителите 3900 долара. Въпросната услуга се състои в отключване на заключени iOS устройства. По думите на DriveSavers обаче тя използва стриктни идентификационни протоколи при комуникация с клиентите си, за да е сигурно, че въпросните не се опитват да хакнат нечий чужд iPhone или iPad.

Дали ще повярвате или не на DriveSavers обаче е без особено значение, защото други могат и да не са толкова етични в използването на въпросните потребителски данни.

Истината обаче е, че щом DriveSavers са запазили скрит подобен експлойт заради своята услуга, Apple има за разрешаване изключително сериозен проблем. Защото хакерите на високо ниво могат потенциално да искат от потребителите минимум сумата, изисквана от DriveSavers. А и много повече...

Докоснахме PlayStation Classic – първи впечатления (СНИМКИ/ВИДЕО)

---

Избери най-добрите телефони на годината и спечели смартфон с тройна Leica камера с изкуствен интелект.

Тагове: