Epic Games обяви, че собствениците на по-нови iPhone модели вече могат да се наслаждават на Fortnite в 60 кадъра в секунда. За сравнение Android потребителите все още са ограничени до 30 кадъра в секунда.

Ъпдейт 6.31 за Fortnite се появи вчера, но първоначално студиото забрави да обяви добрата новина за мобилните играчи. Малко по-късно говорителят на Epic Ник Честър разкри в Twitter, че собствениците на iPhone XS/XS-Max/XR вече могат да играят на 60 кадъра в секунда. За съжаление собствениците на iPhone X не могат да се възползват от това. 

„Производителността е ограничена от хардуера, тези устройства са по-мощни от него“, казва Честър.

Трите нови iPhone модела бяха обявени през септември и засега са единствените, които позволяват 60 кадъра в секунда. Това не е опция и за Android потребителите все още, макар че преди време един геймър успя да отключи ограничението в тази версия на Fortnite. По-късно обаче това бе пачнато и засега трябва да се задоволим с обяснението на Epic, че все още работи по оптимизацията на Fortnite за Android, и ще видим 60 кадъра в секунда в някакъв бъдещ момент.

Докоснахме PlayStation Classic – първи впечатления (СНИМКИ/ВИДЕО)

---

Дай гласа си за най-добрите игри и съдържание на годината и спечели 55” OLED телевизор