Очаква се всички модели iPhone 15 тази година за първи път да използват портове USB-C и въпреки че те имат няколко предимства пред познатите на всички Lightning портове, друг слух предполага, че стандартните модели iPhone 15 и iPhone 15 Plus на Apple едва ли ще се радват на увеличение на скоростта на трансфер на данни.

Според профила Majun Bu, който и преди е споделял подробности за новите кабели на Apple, USB-C кабелите, доставени в кутиите на iPhone 15, наистина са ограничени до USB 2.0 скорости на трансфер на данни със скорост 480 MBps - стойности, добре познати от Lightning порта.

За разлика от тях слуховете се обединяват около това, че и двата модела iPhone 15 Pro поддържат по-високи скорости на трансфер на данни през USB-C. Според анализатора на тема Apple Минг-Чи Куо моделите iPhone 15 Pro ще поддържат "поне" USB 3.2 или Thunderbolt 3. За сравнение iPad Pro разполага с Thunderbolt порт за трансфер със скорост до 40 Gbps, докато USB-C портът на началния iPad е ограничен до едва 480 Mbps.

Следователно с по-високата спецификация на скоростта на трансфер на данни моделите iPhone 15 Pro ще могат да прехвърлят видео и други типове файлове много по-бързо от iPhone 15 и iPhone 15 Plus.

Според информацията всеки iPhone 15 ще включва в кутията си "плетен" USB-C кабел за зареждане, който е по-дебел (т.е. по-издръжлив) и с 50% по-дълъг от Lightning кабела, който се предлага с настоящите модели iPhone. Говори се също, че кабелите ще бъдат цветово съобразени с възможните цветове на новите iPhone, като ще се предлагат поне в черно, бяло, жълто, синьо и оранжево.

Снимка: Unsplash

Виж още: Много е вероятно цените на iPhone 15 да скочат, така че цените при Android ще направят същото

 

Тагове: