Samsung Galaxy S11 е едно от най-желаните устройства, което ще дебютира следващата година. Основен негов конкурент на Android пазара ще бъде предложението на Huawei P40 Pro, а двете компании вече няколко години поред се борят за надмощие на споменатия пазар.

В рамките на Tech Day 2019 Samsung може би даде отговор на въпроса, как смята да се противопостави (на хардуерно ниво) на Huawei при флагманите през 2020 година.

Корейският гигант обяви нов мобилен процесор от висок клас, носещ името Exynos 990. По време на събитието беше обявен и Exynos Modem 5123.

Прочети още: Най-добрите телевизори за филми и игри за 2019

Двете хардуерни решения очаквано са създадени да работят в пълна симбиоза, която според Samsung ще доведе до „възможност мобилните устройства на утрешния ден да предложат безпрецедентна производителност и ефективност“.

Звучи точно като за предварителен PR на Galaxy S11 и флагманите на Samsung за 2020 година в частност.

Според Samsung GPU-то ще предложи с до 20% по-висока производителност от настоящия Exynos и по-ефективна енергийна обработка, която ще помогне за по-дълъг живот на батерията.

*снимки: PhoneArena

Корейският гигант твърди, че потребителите ще видят подобренията при снимането на 4К видео, но най-големият скок ще бъде при гейминг базираните приложения като изключително популярни заглавия като League of Legends: Wild Rift ще направят мобилния си дебют през 2020 година и ще се възползват пълноценно от новата технология.

По отношение на Exynos Modem 5123 - той ще спомага за 5G поддръжката на новите телефони на компанията. С постепенното навлизане на 5G мрежите Samsung ще се стреми през 2020 година да предложи значително повече телефони с 5G поддръжка.

Разбира се, до анонса на S11 през февруари следващата година ще научим много повече допълнителни детайли. И подобрено GPU определено няма да е единственият коз на Samsung.

Тагове: