През последните пет десетилетия Samsung ни представи най-новите иновации в технологиите на екраните: от извитите телевизори, през двойно извия дисплей и сгъваемите смартфони. Сега, в партньорство с авиокосмическата компания Flightline Films, Samsung отвежда технологията си до ръба на Космоса и ни предоставя възможността да направим свое собствено SpaceSelfie на екрана на Samsung. С над 200 прекарани часа на ръба на атмосферата Galaxy S10 5G ще покаже силата на иновациите на Samsung и как компанията продължава да създава продукти, които превръщат невъзможното във възможно.

Как ще функционира мисията на Samsung „SpaceSelfie“?

Балон с високо налягане с размерите на половин баскетболно игрище (10.5 х 18 м) ще бъде издигнат от стартова площадка в Южна Дакота в САЩ, носейки специална кутия за полезен товар - смартфона Galaxy S10 5G, за да достигне до 19.78 км над Земята. Полезният товар е проектиран така, че да осигурява заснемането на качествени снимки, като се вземе предвид извивката на земната повърхност и отразяващата се светлина от Слънцето, чиято енергия ще захранва както полезния товар, така и самия смартфон S10 5G. Обратно на Земята, ще имаме шанс да получим снимка на селфито в Космоса, след като се заснемем с помощта на собствения си смартфон и го качим на специалната страница на Мисията на уебсайта на Samsung.

Разработени са две специални приложения, които да помагат на Мисията SpaceSelfie. Първото е приложение за управление на Наземния контрол, специално създадено за изпращане и получаване на селфита между Контролния център на мисията и Galaxy S10 5G. Второто приложение е създадено за Galaxy S10 5G и комуникира с допълнителната камера на борда, командвайки я да направи снимка на телефона със селфито, показано на екрана на S10 5G. След това приложението на S10 прави връзка с Наземния контрол, като изпраща готовия кадър обратно до Земята и оттам то се доставя до нас, където може да го споделим в социалните мрежи.

S10 5G е бил подложен на строги тестове преди изпращането му в Космоса, като е доказал, че е в състояние да издържи на температури до -65° Целзий. 6.7-инчовият Dynamic AMOLED дисплей на Galaxy S10 5G пък гарантира безпроблемна работа при екстремни условия, издържайки без да се кондензира или спука на двойно по-големи височини от връх Еверест.

Вижте още: Samsung Galaxy Note10+ 5G е най-добър в тези две категории