Както ви съобщихме, на 30 октомври Apple ще проведе събитие в Ню Йорк. По стар обичай компанията дори не загатва какво предстои да обяви. Но слухове и изтекла информация както обикновено не липсват. Базирайки се на тях, можем да направим кратък обзор на евентуалните нови попълнения в каталога на Apple.

И така, ето ги и тях:

Нов iPad Pro

Новият iPad Pro се очертава като гвоздея в програмата на събитието. За него се говори, че ще покаже нов, безрамков дизайн и ще се сбогува с Home бутона в полза на модерния Face ID. Освен това има вероятност Apple да смени Lightning порта с USB C или най-малкото да внедри такъв порт в таблета. Стилусът Apple Pencil също ще е с обновени функции, а диагоналът на екрана ще се запази (11 инча и 12.9 инча).

Нов MacBook

Очаква се наследник на MacBook Air, който да продължи концепцията за тънък и лек лаптоп с дълъг живот на батерията и по-ниска стартова цена спрямо професионалните модели на Apple.

Нов Mac mini

Мълви се, че след 4 години пълно мълчание по темата Mac mini, Apple най-сетне ще обърне внимания на малкия сладур. И дори нещо повече - ще го превърне в професионална машина. Все пак неслучайно много фирми и потребители ползват Mac mini за сървър или домашен медиа център, така че компютърът има голям потенциал да се превърне в истинско малко зверче. Много сме любопитни относно тези слухове!

Нови AirPods и AirPower

За второто поколение безжични слушалки AirPods се носят слухове, че ще бъдат водоустойчиви и с поддръжка на безжично зареждане чрез кейса. Има и шанс най-после да видим дългоочакваното безжично зарядно AirPower, но на този етап нищо не е сигурно.

Тагове: