Миналата година Samsung тихомълком разкри приложението Galaxy Enhance-X, което предоставя на телефоните Galaxy различни фотографски функции, разчитащи на изкуствен интелект. Приложението обаче изглежда не поддържаше Android 13, като Samsung очевидно го изтегли след това.

За щастие корейската компания обяви връщането на приложението Galaxy Enhance-X отново във форума на корейската си общност. Но има и добра, и лоша новина.

Лошата новина е, че възобновеното приложение засега поддържа само серията Galaxy S23, като се позовава на необходимостта от хардуер от висок клас. Но според съобщението приложението скоро ще се появи и за серията Galaxy S22.

Има и добри новини, тъй като Samsung казва, че планира да въведе приложението Galaxy Enhance-X в серията Galaxy A от среден клас. Така няма да се нуждаете от скъп флагмански телефон, за да се възползвате от това технологично предимство.

Приложението на Samsung предоставя различни забележителни функции като blur, увеличаване на мащаба на изображението (до четири пъти спрямо оригиналната резолюция), изсветляване на изображението и др.

Изглежда, че функциите работят почти както е обявено, макар да трябва да сте с разумни очаквания за промените.

Така или иначе, можете да разгледате и изтеглите приложението Galaxy Enhance-X в Galaxy Store. Надяваме се скоро да видим и други марки смартфони като Xiaomi, Google и OPPO да възприемат някои от тези функции.

Снимка: Unsplash

Виж още: Флагманите на Samsung, за които трябва да се говори повече