Tesla доставиха първите си коли, произведени от китайския си завод, малко по-малко от година след като компанията създаде първата си фабрика, разположена извън САЩ. Model 3 автомобили бяха раздадени на 15 от служителите на компанията, като част от церемонията. Доставките на новите коли са били направени по график. Автомобилите от тази марка вече предлагат големи икономии на цените си, тъй като закупуването на такъв тип кола от вносител оскъпява поръчката. От компанията заявиха, че могат да понижат цените  занапред, ако намалеят разходите по производството и се използват повече компоненти с местен произход.

В Китай е най-големият пазар за електрически превозни средства в света. От Tesla се надяват, че местната фабрика ще помогне да се ускорят доставките и ще се изолира компанията от продължаващата търговска война между САЩ и Китай. Гигантската фабрика в  Шанхай е първият изцяло чуждестранен автомобилен завод в азиатската държава.

Виж още: Телевизорите през 2019

Standard Range Plus Model 3s моделът ще се продава за 355,800 юана (около $50,000) , докато модели, внесени в страната започват от 439,000 юана (около $63,000). Очаква се цените да спаднат с до 20 процента през следващата година.

Скоростта на Tesla в създаването на 3 гигантски фабрики вещае само добро за предстоящата 4-та , която изпълнителният директор на компанията Елън Мъск обяви, през ноември, че ще се намира в Берлин. От компанията казаха, че искат Европейската им работилница да бъде функционираща от 2021. Мъск споделя че планът му е да построи между 10 или 12 гиганта из целия свят.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: