По всичко личи, че Samsung ще отложат поне за няколко дни китайската премиера на новия си Galaxy Fold. Официално причината е недоразумения с ангажиментите за залите, в които ще се състоят прес събитията по анонса. При всички случаи обаче това ще даде на корейския гигант още малко време да отстрани последните неясноти около революционния си нов сгъваем телефон.

Малко преди официалната си поява на пазара Galaxy Fold се сблъска с някои неочаквани препятствия. Въпреки уверенията на компанията, че устройството е преминало щателни тестове гарантиращи поне 200 000 отваряния и затваряния, т.е. около 5 години на нормална експлоатация, част от първите тестови бройки, изпратени до различни медии, се оказаха проблемни.

При част от тях вероятната причина е, че по време на тестовете е бил отстранен повърхностният защитен слой на дисплея, който на пръв поглед изглежда като стандартен протектор за екрана. В действителност обаче се оказва, че той е от критично значение за коректната работа на устройството и явно представлява допълнителен слой защита на вътрешния двоен екран на Fold, който не разполага с традиционното за повечето смартфони напоследък покритие от закалено стъкло.

За други обаче причините за повредите все още не са съвсем добре изяснени и от Samsung заявиха, че все още провеждат щателно вътрешно разследване, което да установи на какво точно се дължат.

Въпреки отлагането на премиерните събития в Шанхай и Хонконг корейците съобщават, че официалният старт на Galaxy Fold в САЩ твърдо ще се състои на 26 април. Там цената на новото устройство ще е 1980 долара, а в Европа – 2000 евро.