Партньорът на Apple BOE ще доставя OLED дисплеи за четвъртото поколение iPhone SE, което се очаква да бъде пуснато на пазара през следващата година според The Elec.

Китайската компания BOE съобщава, че не е успяла да реализира първоначалния обем OLED панели, предназначени за тазгодишната серия iPhone 15, поради производствени проблеми, като Samsung и LG са заявили по-голямата част от поръчките. Сега тя се стреми да компенсира това, като се съсредоточи върху производството на OLED панели за евтиния iPhone SE 4. Обемът на OLED панелите за iPhone SE 4 се очаква да бъде около 20 милиона през следващата година.

Вместо да се прилагат нови спецификации, за iPhone SE 4 се очаква да се използва OLED инвентар, първоначално създаден за iPhone 13 през 2021 г. или iPhone 14 през 2022 г. "Логично е Apple да оптимизира, като използва инвентара от компоненти, тъй като това е продукт от начално ниво", се добавя в преведения на машинен език корейски доклад.

Според информацията, споделена от авторитетния анализатор на тема Apple Минг-Чи Куо миналия месец, Apple е възобновила разработката на четвърто поколение iPhone SE с 6.1-инчов OLED дисплей и разработен от Apple 5G чип. Куо заяви, че новият iPhone SE ще бъде подобен на стандартния iPhone 14, който разполага с 6.1-инчов OLED дисплей с по-тънки рамки. Настоящият iPhone SE е оборудван с 4.7-инчов LCD дисплей с по-дебели рамки.

След доклада на Куо авторитетният анализатор на дисплеи Рос Йънг заяви, че е чул, че iPhone SE 4 ще използва OLED панел от BOE, а днешният доклад потвърждава тази информация.

Снимка: Unsplash

Виж още: 5G модемът на Apple идва, но какво означава това за вашия iPhone? 

 

Тагове: