Ето един "Титаник", който всъщност е непотопяем. В провинция Съчуан, която е без излаз на море, пълна реплика на обречения кораб е почти завършена в местната корабостроителница. Сега дори може да направите обиколка с дрон на новия "Титаник" и да видите епичния кораб както никога досега.

Град Суининг, Съчуан, е на повече от 1000 километра от морето. Така че корабът, който се строи, няма да отплава никъде скоро. Но китайските инвеститори се надяват тази фантастична лодка да привлече достатъчно туристи, за да си върне инвестицията от 155 милиона долара. Репликата на "Титаник" се очаква да бъде завършена тази година, след повече от шест години строителство. Припомняме, че изграждането на оригинала е отнело малко повече от две години. Повече от сто работници са се борили с 23 000 тона стомана в копието с дължина 260 метра.

Докато много хора се наслаждаваха на филма от 1997 г., "Титаник", очевидно е бил сензация в Китай и това вдъхновява основния инвеститор Су Шаоджун.

"Посетителите ще усетят величието и лукса на "Титаник", казва Су пред South China Morning Post. "Надявам се този кораб да е тук след 100 или 200 години", казва той. "Изграждаме своеобразен музей за "Титаник".

Те също така изграждат реплика на кея в Саутхемптън, където оригиналният "Титаник" спира, за да поберат петте милиона туристи, които Су очаква да посещават тематичния парк всяка година. Разбира се, това удоволствие не идва евтино, защото ще ви струва около 150 долара, за да прекарате една нощ на кораба. Функционираща парна машина ще помогне на гостите да почувстват, че всъщност са в морето.

Но има, разбира се, един начин, по който този неморски кораб все още може да потъне: финансово. Критиците казват, че проект, който е синоним на надменност и смъртта на 1500 души, е странен бизнес план.

Снимка: YouTube

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)