CAT представи S52, най-тънкия и елегантен, издръжлив телефон. Той е тънък 9.69 мм и с тегло 210 г, подсилен от висококачествена алуминиева рамка със здрава, нехлъзгаща се гумирана TPU задна платка. Предната страна на продукта е покрита изцяло с Cоrning Gоrillа glаss 6, устойчиво на надраскване и напукване стъкло. То е леко вдлъбнато под рамката, с изцяло метални копчета и водоустойчиви свръзки.

Новият модел е подлаган на изключително строгия Cаt тест за многократно изпускане върху стомана от 1.5 метра, като е падал на всичките си страни и ръбове. Устойчив на замърсявания и прах, със степен на защита от проникване IP68, той може да бъде изцяло потапян във вода. Това е военна спецификация, отговаряща на стандарта MIL STD 810G на американската армия. Телефонът е подлаган на редица тестове за устойчивост по военни стандарти, включително топлинни шокове, големи температурни амплитуди, вибрационни тестове, тестове на удар и солена мъгла.

Основната камера фокусира бързо и прецизно благодарение на двоен пикселов сензор Sоny, а блендата от f/1.8 и големият размер на пиксела от 1.4 µm осигуряват заснемането на добри снимки дори при слаба светлина. 

Cаt S52 ще се предлага на препоръчителна цена от 999 лева.

Вижте още: Samsung закрива CPU подразделението си. Тъжим за Exynos