Автомобилната марка Infinity, която, както знаете, е луксозното подразделение на Nissan, има един от най-добрите отбори във Формула 1. Ето защо, вдъхновени от успехите на тима и уникалните F1 болиди, в Infinity са създали нов концептуален автомобил, който ще покажат на ежегодното интернационално автошоу в Детройт (от 18 до 26 януари 2014 г.).


Концептуалната кола е модифициран вариант на Infinity Q50 Premium Sport седан, който бе представен по-рано тази година, и се казва Q50 Eau Rouge. Името е заимствано от едноименния завой на F1 пистата в Спа-Франкоршан. Спа-Франкоршан е писта за провеждане на състезания от Формула 1 и 24-часови състезания с прототипи за издръжливост, която се намира в близост до градовете Спа и Франкоршан, Белгия.


От Infinity казват, че завоят Eau Rouge изисква изключителна сила, смелост и ангажираност. Концепцията на Q50 Eau Rouge обещава да слее автомобилната технология с "чистокръвната състезателна визия", заявяват от Infinity. Колата ще има аеродинамичен стайлинг и дизайнерски елементи, които са повлияни от партньорството между Infinity и Red Bull Racing.


Не са споменати допълнителни подробности за концептуалния автомобил или за това, какъв двигател ще живее под капака му. "Производителността е основен стълб в ДНК-то на Infinity и тази кола изразява задълбоченото ни дизайнерско тълкуване. Q50 разполага с изобилие от технологии и предлага чудесна база за екстремна производителност, въплътена в дизайна на Q50 Eau Rouge", казва изпълнителният директор по дизайна на Infinity Алфонсо Албайза.

 

А знаете ли, че до 2017 година Volvo ще въведе в експлоатация самоуправляващи се автомобили?