Фотографският конкурс „Снимай и сподели любимите си неща в месеца на любовта“ събра над 1000 участия във Facebook и Instagram с хаштаг #SpreadTheLoveForMate50Pro и вече има своя победител. Той се казва Кристиян Петров и се оказва дългогодишен фен на Huawei, сменил няколко различни модела на марката през годините. Печелившата му снимка е направена с Huawei P40 Pro, а благодарение на наградата в конкурса той вече ще снима с най-новия фотографски флагман – Huawei Mate 50 Pro, с гръб от оранжева веган кожа и изключително здравия екран от Kunlun Glass.

Какво обичат българите?
„Просто заснемете това, което обичате“, бе условието на февруарския конкурс, целящ да събере цветна колекция от различни възприятия, интерпретации и изразявания на любовта. Какво обичат, снимат и обичат да снимат потребителите на Huawei в България? Според тагнатите кадри най-вдъхновяващи или може би най-лесни за публично споделяне, се оказват домашните любимци. Естествената и безусловна любов към децата също бе широко застъпена и конкурсът се радва на стоплящи сърцето снимки на детски взаимоотношения, към чиято безгрижност и естественост всички ние се стремим. Цветята също се оказват символ на изразената любов за голяма част от участниците в конкурса, а тези, които вероятно обичат споделените пътувания, са участвали с красиви пейзажни снимки. Не на последно място идват и снимките, представящи по-тихи или бурни емоционални семейни моменти.

Какво избра журито?
Обявените критерии за оценка включваха художествена стойност, качество и уникалност на снимката, заснета с устройство на Huawei, а журито на конкурса се състоеше от Анди Мяу, Генерален мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония, Дарина Иванова, Маркетинг директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония, и професионалният фотограф и любител на мобилната фотография Темелко Темелков. „Ако можех да опиша любовта, щях да пиша, а не да снимам, а ако една снимка се нуждае от описание, значи не си е свършила работата“, полушеговито коментира Темелко Темелков. „Избраната от нас снимка създава настроение и това е най-важното, което трябва да направи“, продължава той. „В нея има нещо символично, за празника, за емоцията, за любовта и същевременно нещо загадъчно и неуловимо“, допълва Дарина Иванова.

Победителят
Кристиян Петров e фризьор по професия, щастливо влюбен и щастлив баща и получава спечелената награда на 8 март. Затова първото нещо, което заснема с новия си Huawei Mate 50 Pro, е роза, купена за приятелката му.

Много обича да снима движещи се обекти. „Запален съм по това да уловя траекторията, да „видя“ снимката, преди да я направя, и техниката в този случай е едно от най-важните неща. Huawei се справя отлично с предизвикателствата на този тип снимки, каквато е и тази със скакалеца, с която също участвах“, споделя Кристиян. „И всичките ми снимки са обработени изцяло на телефона, не минават през компютър. За мен мобилната фотография трябва да е наистина мобилна.“

Зад кадъра, с който печели конкурса, също стои история на любовта. „За първи път правих такива снимки при раждането на дъщеря ми, за изписването й бяхме взели подобни балони. Сега пресъздадох този любим кадър специално за конкурса, вече с по-нов телефон, Huawei P40 Pro. Той остава много личен и същевременно много универсален и символичен, защото както и в нея, в мрака винаги има светлина.“

В профила на Кристиян в Instagram вече ще има и снимки, направени с новия му Mate 50 Pro.

Снимки: Huawei