PayPal е все по-близко до това да се трансформира в супер приложение.

Според изпълнителния директор на PayPal Дан Шулман кодът на първоначалната версия на новия дигитален портфейл приложение на PayPal вече е завършен и компанията се готви да я въведе постепенно. PayPal очаква през следващите няколко месеца новата програмка да заработи в САЩ, като предлага нови начини за комуникации, разплащателни и финансови услуги и опции за покупки и продажби. 

От известно време PayPal обсъжда това супер приложение, като се надява то да превърне компанията в американския еквивалент на китайските WeChat и Alipay или индийското Paytm. Подобно на тези приложения, PayPal иска да обедини под една шапка набор от потребителски услуги, многократно надхвърлящи мобилните разплащания.

Сред новите функции, които PayPal ще предлага в приложението, са плащане на сметки, бюджетиране, поддръжка на криптовалути, управление на абонаменти и функцията „купи сега, плати после“. В приложението ще бъдат интегрирани и търговски функции благодарение на инструментите за мобилна търговия, които PayPal придоби, след като през 2019 г. закупи компанията Honey за 4 милиарда долара.

До момента PayPal управлява Honey като самостоятелно приложение и уебсайт, но тя ще бъде интегрирана в новото супер приложение.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)