Когато разработват своите новите модели, производителите на автомобили винаги гледат напред в бъдещето. Но дори и по техния стандарт Lamborghini изпада в крайност, опитвайки се да открие не само как ще изглеждат технологиите в колите през 2025 година, но и да прогнозира още по-напред.  

Ни повече, ни по-малко към третото хилядолетие, пише Wired.

За целта италианската компания ще обедини усилията си с Масачузетския технологичен институт и ще се опита да използва неговите специалисти, за да надникне напред в бъдещето.

”Спортната суперкола винаги е лаборатория за бъдещето”, казва Маурицио Реджани, шеф на развойната дейност в Lamborghini.

Lamborghini е сред лидерите в разработката и използването на въглеродни нишки в спортните автомобили, а Институтът също има разработки в тази насока, което дава естествена възможност за сътрудничество. Италианската компания има лаборатория в Сиатъл, където пък работи в сътрудничество с авиогиганта Boeing.

Планирайки стратегията си за 1000 години напред, Lamborghini наистина има повече от достатъчно време, за да потърси най-добрите варианти за сътрудничество.

Виж още: Apple ще спре автомобилния си проект, ако той не докаже приложимостта си до 2017 г.