Бившият дизайнер на BMW и Aston Martin Хенрик Фискер не крие амбициите си да навлезе в бизнеса с електрически автомобили и демонстрира новата си концепция за луксозна EV кола.

Датчанинът показа втора снимка на новия си електромобил, който трябва да е съперник на Tesla Model S. Съдейки по кадъра, новият модел ще получи врати тип "крило на пеперуда" за лесен достъп до салона. Очаква се автомобилът да бъде напълно разкрит през следващата седмица.

Цeнaтa, ĸoятo e oпpeдeлeна за EMotion, е 80 000 дoлapa и тя e изчиcлeнa така, че мoдeлът да се пoзициoниpa cpeщy Моdеl Ѕ нa Теѕlа.

По-рано тази година стана известно, че Хенрик Фискер планира да създаде нова автомобилна компания. Тя ще получи предишното си име Fisker и ще бъде специализирана в производството на електрически превозни средства. Последната компания на Фискер, която се наричаше Fisker Automotive, се превърна в един от най-зрелищните провали в новата история на автомобилната индустрия, припомня Engadget. Моделът на компанията – Karma, закъсня на няколко пъти, а когато най-после се появи на бял свят, се оказа, че качеството на производството му е доста ниско.



Виж още: Това е серийният модел на Faraday Future