Съвсем скоро от Lenovo ще покажат на света своя геймърски смартфон и още с премиерата си той ще постави рекорд за най-бързо зареждане. В момента тази престижна титла принадлежи на Vivo, чието зарядно използва 65 W. Twin Turbo системата на Lenovo ще го остави в историята със своите 90 W.

Очаква се технологията да зареди 5000 mAh батерията на Legion от 0% до 100% само за 30 минути. Може би някои ще отбележат, че това не е много полезно за батерията. Точно затова тя е разделена на две части, за да може да се зарежда по-бързо, без да се натоварва само едно тяло.

Компанията е вградила и 16 проверки за сигурност, за да се подсигури, че цялата тази мощност е под контрол. Има информация и че смартфонът ще е с два USB Type-C порта за зареждане. Един от долната страна на корпуса и един отстрани, което значи, че ще може да се зарежда, докато играете, независимо от играта и режима (вертикален/хоризонтален). Устройството обаче е оптимизирано за хоризонтално използване по подобие на преносима конзола, затова коя точно страна е „долната“, е спорно.

*Снимка: XDA Developers

Вижте още: Новият Lenovo Legion ще има най-мощните говорители за смартфон в света