LG Electronics (LG) обяви, че най-големият OLED телевизор в света, LG OLED evo Gallery Edition, модел 97G2, скоро ще бъде наличен за покупка на международния пазар. Конкретните дати за ключови пазари ще бъдат споделени през следващите седмици.

97G2 има вдъхновяващ 97-инчов екран, който използва самосветеща self-lit OLED технология, за да предостави завладяващо зрителско изживяване в голям мащаб. С лансирането на най-големия екран някога серията на компанията за 2022 година вече може да се похвали със звездни 42-, 48-, 55-, 65-, 77-, 83-, 88- и 97-инчови опции.

Безспорен лидер на глобалния пазар за луксозни телевизори за последните девет последователни години1, LG OLED се превърна в избора на милиони потребители от целия свят. OLED телевизорите използват самоосветяващи се пиксели, които могат да бъдат включвани и изключвани индивидуално, за да възпроизведат перфектно черно, невероятни естествени цветове и безкраен контраст. Без подсветка OLED позволява създаването на безпрецедентни дизайни като гъвкави и подвижни телевизори.

На IFA 2022 LG ще представи най-новия модел, 97G2, като част от разширената си серия премиум телевизори, които включват и нарастващ брой превъзходни, ултра големи екрани, създадени за запомнящи се зрителски изживявания у дома. Компанията също така ще покаже разнообразието на своите изключителни дисплей технологии, като изложи на своя щанд на IFA модели от невероятните си серии телевизори, включително OLED, Micro LED и QNED.

Според скорошно проучване на пазара2 OLED телевизорите държат 55% от европейския пазар за премиум телевизори тази година, но ще достигнат 66% до 2023. Това проучване предвижда и че през 2022 международните доставки на телевизори над 70 инча ще достигне приблизително 14.9 милиона пратки, а през следващата година тази стойност ще се увеличи до 17.1 милиона. Със своето разширяващо се портфолио от OLED телевизори с големи и ултра големи екрани LG се позиционира така, че да продължи да доминира в сферата на премиум телевизорите в Европа и по света.

Една от звездите на щанда на LG на изложението IFA, 97-инчовият LG OLED evo Gallery Edition TV, използва OLED evo технологията на компанията, α (Alpha) 9 Gen5 AI Processor и усъвършенствани алгоритми за изображения, които предоставят реалистични картини и наистина впечатляващо кинематографско зрителско изживяване. При създаването на 97-инчовия модел от серията G2 е използван и Gallery Design за изравняване със стената, който предлага изчистена, интегрирана визия, която ще подобри мигновено всеки луксозен домашен киносалон.

Водещи за впечатляващата 8K серия телевизори от LG на IFA са 88-инчовият LG SIGNATURE OLED 8K (модел 88Z2) и 86-инчовият QNED TV (модел 86QNED99). И двата ултра големи модела комбинират зашеметяващ размер, превъзходна 8K (7680x4320) резолюция и последните дисплейни технологии на LG, за да направи всяко съдържание по-завладяващо. С повече от 33 милиона самоосветяващи се OLED пиксела 88Z2 представя невероятно ниво на детайла, заедно с дълбоко истинско черно, безкраен контраст и реалистични цветове, които остават такива и при широк ъгъл на гледане. В същото време 8K 86QNED99 използва Quantum Dot NanoCell и Precision Dimming технологиите на LG, за да подсигури категорични, наситени изображения на впечатляващия 86-инчов екран.

На изложението в Берлин ще участва и масивният 136-инчов 4K Micro LED (3840x2160) от LG. Това иновативно решение за забавление у дома представя първокласно качество на картината във впечатляващ мащаб, като съчетава самоосветяващи се пиксели с микрометърен размер и модулен дизайн.

Посетителите на IFA 2022 (2-6 септември) могат да разгледат всички последни флагман модели на LG телевизорите, включително първия 97-инчов OLED телевизор в света, на техния щанд Hall 18, Messe Berlin.

Снимки: LG

 

Тагове: