Уморихте ли се непрекъснато да настройвате монитора на вашия компютър? Предстоящият дисплей от LG се опитва да реши това, като кара монитора да се движи вместо вас.

В петък LG представи UltraFine Display Ergo AI, който е проектиран да се настройва автоматично за най-доброто ергономично изживяване при гледане през целия ден.

„С вградена камера, използваща усъвършенстван AI, UltraFine Display Ergo AI може непрекъснато да анализира позата на потребителя – като прави фини промени във височината на екрана (0 до 160 mm) и наклона (-20º до +20º) автоматично, за да помогне за насърчаване на добра стойка“, казват от компанията.

LG не предостави подробности за това, как мониторът се движи сам, но снимките показват, че работи с помощта на роботизирана стойка. Мониторът също може да се завърти до 270 градуса, но това трябва да се направи ръчно.

LG казва, че продуктът има „три режима за подобряване на ергономията: AI Motion, Continuous Motion и Periodic Motion“. Режимът AI Motion е проектиран да „проследява нивото на очите на потребителя и да регулира височината и наклона, когато се открие промяна“.

По отношение на спецификациите, 31.5-инчовият монитор използва IPS екран с резолюция 3840 на 2160 пиксела. Дисплеят също има 60 Hz честота на опресняване, 5 милисекунди време за реакция, поддържа HDR10 цветове и се предлага с два вградени високоговорителя.

LG планира да покаже UltraFine Display Ergo AI на изложението IFA в Берлин следващата седмица. Продуктът ще бъде показан заедно с нов 45-инчов OLED компютърен монитор с извит екран.

Снимка: LG

Виж още: Дигитална трансформация на финансовата индустрия: водещите тенденции за 2022