Две от най-големите компании във високите технологии и автомобилостроенето ще си сътрудничат в нова инициатива за умни автомобили.

LG Electronics и Volkswagen AG ще разработят съвместна нова платформа, която ще предоставя услуги за свързаност при автомобилите от следващо поколение.

Двете компании ще работят заедно, за да развият платформата на Volkswagen за превозни средства, подобрявайки удобството и възможностите за свързаност в автомобилите. Въвеждайки последните тенденции в облачните технологии, платформата ще предлага на шофьорите дигитално изживяване с достъп до функции и услуги, свързани с „умното домакинство”, които ще работят на база местоположението на превозните средства.

През следващите няколко години и LG Volkswagen ще си сътрудничат в области като развитието на технологични решения, които съчетават свързаността на автомобилите и „умните домакинства”, предоставяйки на шофьорите възможността в движение да контролират и наблюдават различни smart устройства в дома си - осветлението, системите за сигурност и домакинските уреди. Ще видим още развитие на информационно-развлекателна технология, базирана на свързаността в автомобилите от следващо поколение.

Това е поредният съвместен проект на двете компании, след като през март 2015 година на Geneva Motor Show дъщерната на Volkswagen компания Italdesign Guigiaro представи своя концептуален автомобил GEA. Автомобилът има седем ключови компонента, предоставени от LG Electronics, включително холографски дисплей, свързан със smart watch, заден фар и камера. През юли LG бе избрана за стратегически технологичен доставчик на Volkswagen и регистрирана като партньорска компания на програмата FAST (Future Automotive Supply Tracks).

Виж още: Volkswagen Tiguan: среща на сляпо, или легендата, тигърът, игуаната и дронът

Тагове: