Бивш служител на Volkswagen твърди, че автомобилната компания е унищожила документи, които са били необходими по делото на EPA (Environmental Protection Agency), съобщава Courthouse News Service.

Твърдението идва след неправомерно прекратяване на дело срещу Volkswagen, подадено по-рано този месец от Даниел Донован, бивш Electronic Discovery мениджър в главния офис за юрисконсулти на Volkswagen. Донован казва, че той е отказал да вземе участие в действията на ИТ отдела на компанията за ограничаване на достъпа до файлове на Volkswagen по делото на EPA, което изисква юридическо задържане на документи.

Донован заявява пред съда на Оукланд Каунти (Мичиган), че е притеснен за "значителните правни санкции" за възпрепятстване на правосъдието. Той твърди, че е бил уволнен от Volkswagen заради намерението му да докладва за поведението на компанията към Министерството на правосъдието или EPA.

В изявление говорител на Volkswagen казва: "Обстоятелствата по напускането на господин Донован не са свързани с въпроса за дизеловите емисии. Ние вярваме, че претенцията му за неправомерно прекратяване е без основание."

Ако твърденията се окажат верни, това ще бъде нова ескалация в скандала с дизеловите емисии в САЩ.

 

Прочетете и това: Самоуправляващата се кола на Google ще се продава едва когато стане напълно безопасна

Тагове: