Днес LG обяви нов смартфон от среден клас - LG Q8 (2018). Наследникът на миналогодишния Q8 e замислен като достъпна алтернатива на върховия модел V35 ThinQ. Смартфонът е оборудван с 6.2-инчов FullVision дисплей и включва вграден стилус по подобие на Note серията на Samsung.

Направен от метал и с приятно изтънени рамки около екрана, LG Q8 (2018) работи с осемядрен чип Snapdragon 450 на 1.8GHz в комбинация с 4GB RAM памет и 64GB място за данни, разшируемо до около 400GB чрез microSD карта. Основната камера е 16-мегапикселова и включва автофокус с фазово засичане (PDAF), както и LED светкавица. Предната камера е скромните 5 мегапиксела, но разполага с широк 100-градусов зрителен ъгъл, което ще ви позволи да уловите повече от обстановката около вас.

Откъм свързаност и портове LG Q8 (2018) е оборудван с USB-C, Wi-Fi 802.11, Bluetooth, 3.5мм жак за слушалки, FM радио, и дори екстри като DTS:X 3D съраунд и четири броя ДАП (дигитално-аналогови преобразуватели) в гонене на аудиофилско изживяване. Също така устройството е устойчиво на вода, прах, и изтървания, покривайки съответно IP68 и MIL-STD 810G стандартите. Батерията му е с капацитет 3300mAh, а цената ще бъде около 480 щатски долара.

Наличен в черно и синьо, засега LG Q8 се очертава като южнокорейски ексклузив, макар че LG може би ще подготви и международна версия на модела. Макар и не точно бюджетно, устройството има потенциал сред търсещите смартфон с голям екран на относително разумна цена.

Тагове: