Alexa намира ново и супер луксозно поприще. Amazon обяви, че популярният гласов асистент ще бъде интегриран в няколко нови автомобила. Най-напред Alexa ще обслужва водачите на лъскавото Lamborghini Huracan Evo, а електрическият стартъп Rivian ще включи Alexa в първите си две е-коли – джипа R1S и пикапа R1T. Освен това Rivian ще използва Alexa в предстоящите електрически микробуси, които компанията прави за Amazon.     

Интеграцията на Alexa ще стане по-късно тази година заедно с вече анонсираните модели на General Moros и Volkswagen, които ще поддържат асистента. 

Веднъж активирана, водачите могат да използват Alexa за навигация, слушане на музика или подкастове и обаждания, както и да се свържат с друго Echo устройство у дома и да кажат на Alexa да включи осветлението или да промени температурата.

Lamborghini и Rivian са поредните две автомобилни компании, които ще си партнират с технологичния гигант на Джеф Безос. Марки като Toyota, BMW, Ford и Audi вече интегрираха Alexa в своите системи за дигитално развлечение на четири колела.

Виж още: Новото Lamborghini Huracan Evo RWD е чиста проба екстаз!

Тагове: