Sony изпитва затруднения да посрещне повишеното търсене на сензори за мобилни камери. Въпреки че в последно време продажбите на смартфони вече не растат, производителите се опитват да вмъкнат все по-голям брой камери в един телефон. На свой ред това води до по-голям скок в търсенето на сензори.

Най-голям производител на такива сензори е Sony, който контролира над 50 процента от пазара на база приходи и доставя всички сензори в последните iPhone поколения. Това означава, че за всеки един iPhone 11 Pro, който Apple прави, Sony продава четири 12 МР сензора. Трябва да допълним, че японският гигант работи заедно и с Huawei върху апаратите от висок клас на китайската компания. 

За втора поредна година Sony работи на пълни обороти, за да произвежда нужните сензори дори по празниците. Въпреки това гигантът не може да смогне да задоволи завишеното търсене. Sony вече инвестира солидни суми за увеличаване производствените мощности и строи нова фабрика, която трябва да заработи през 2021 г. Bloomberg обаче твърди, че дори повишеният капацитет няма да промени значително ситуацията. Съдейки по хода на нещата, дори тази инвестиция може да не е достатъчна и Sony ще трябва да се извини на някои клиенти, защото не може да смогне, допълва медията.

Виж още: OnePlus скрива топката на CES 2020 с гъвкав телефон?

Тагове: