По всяка вероятност младежите и идея си нямат какво е MySpace, но за поколението на милениълите това име би провокирало калейдоскоп от емоции заради новината, че в момента се работи по филм, който описва възхода и падението на социалната мрежа на "Том". Филмът е съвместен проект на продуцентските компании Gunpowder & Sky и The Documentary Group, както първоначално съобщи Deadline.

Gunpowder & Sky е продуцент на редица известни документални филми, като например 69: The Saga of Danny Hernandez и Everybody's Everything, за починалия рапър Lil Peep. The Documentary Group стои зад предавания като Amend: The Fight for America и The Deep End - поредица, посветена на гуруто по духовно здраве Тил Суон.

Що се отнася до таланта зад камерата, филмът се режисира от Томи Авалон, който наскоро засне документалните филми за Барни I Love You, You Hate Me и The Bill Murray Stories: Уроци за живота от един митичен човек. Във филма ще участват основателите на сайта за социални медии Том Андерсън (да, този Том) и Крис ДеУолф, както и редица известни личности, които са започнали своята кариера в платформата.

MySpace беше социалната мрежа, която изчезна малко преди Facebook. Платформата стартира през 2003 г. и разпали света, превръщайки се във важен инструмент за популяризиране на музика много преди Bandcamp, Spotify и дори YouTube. Всички помнехме потребителя с псевдоним Том, с когото всички бяха приятели. Казуси като кои приятели от реалния живот да бъдат включени в селектиран списък на осемте най-добри дигитални приятели измъчваха мнозина. Имаше някои наистина ужасни опции за декорация на страницата ви, а идеята за интернет трол все още не беше нещо съвсем естествено. Беше по-просто време.

Главният изпълнителен директор на Gunpowder & Sky Ван Тофлър заяви, че документалният филм не е интересен за хора от определена възрастова група, като отбеляза, че по онова време колегите му "всички са били обсебени от MySpace", и продължи: "Без MySpace няма TikTok, няма Facebook, няма YouTube, няма Instagram, няма социални мрежи".

Последните години най-накрая показаха пукнатини в бронята дори на Facebook, YouTube, като Twitter рязко изгуби своята значимост, а поколенията се прехвърлиха към платформи като TikTok. С други думи, мащабни промени от рода на тези, които потопиха MySpace, вече не са немислими.

Все още филмът няма обявена дата, но идеята за него определено е разнообразила деня на някои.

Снимки: MySpace

Виж още: Ловци на истории #5: Прегръдката на Амазония

Тагове: